Maak kennis met Arjan Heijmans

Persoonlijk leiderschapstrainer NLP bij FamilieFactor

Maak kennis met Arjan Heijmans

Persoonlijk leiderschapstrainer NLP bij FamilieFactor

Ik ben Arjan Heijmans. Ik woon met mijn vrouw Petra en onze kinderen Dewy en Joey in het Brabantse Steenbergen, waar ik geboren en getogen ben. Mijn ouders hadden al voor mijn geboorte een autoschadeherstelbedrijf en hoewel mijn vader graag had gezien dat ik het bedrijf zou overnemen, besloot ik halverwege mijn schooltijd al dat ik mijn eigen pad zou kiezen. Na mijn HTS ging ik dan ook werken als projectleider. Een eerste stap naar een eigen carrière. Totdat een grote brand het bedrijf van mijn ouders trof en ik besloot hen te gaan helpen met de wederopbouw. Voor ik het wist was ik al helemaal opgeslokt door de dagdagelijkse zaken van het bedrijf. Uiteindelijk nam ik de zaak toch over.

"Jouw plek in de wereld hoef je niet per se te vinden, je kunt hem ook zelf creëren."

FamilieFactor | Arjan Heijmans
FamilieFactor | Arjan Heijmans

Het familiebedrijf was niet mijn passie, maar wat dan wel?

Maar het bleef knagen. Ik zou toch mijn eigen pad kiezen? Het bedrijf voelde niet als mijn ding, het was niet míjn passie, maar die van mijn vader. En juist dat maakte het zo’n moeilijke beslissing om eruit te stappen. De trots waarmee thuis over de zaak gesproken werd en het feit dat mijn ouders deze met hun eigen handen hadden opgebouwd, wierp wel een drempel op. Ik ben enig kind, maar in feite was het bedrijf hun tweede kind.

In de tussentijd voelde ik me steeds ontevredener. Ik werd geleefd door anderen en had een ongezonde focus ontwikkeld op mensen die het – ogenschijnlijk – allemaal veel beter voor elkaar hadden. Die iets deden wat vervulling gaf, waar hun hart sneller van ging kloppen en daar ook nog eens succesvol in waren. Ik had geen idee wat mijn passie nu eigenlijk was. Dat besef en het gevoel vast te zitten, maakte me afgunstig en geen leuker persoon. Ik sliep slecht, sportte in extreme mate, probeerde tevergeefs voldoening uit andere dingen te halen.

FamilieFactor | Arjan Heijmans

De regie terugpakken

Ik wist wel dat het zo niet langer kon en ontdekte via een vriend NLP – Neuro Linguïstisch Programmeren. Iets daarin trok me intuïtief aan en ik heb me meteen ingeschreven voor een training. Het werd me duidelijk dat ik helemaal niet vastzat, maar dat dit denkbeeldige kaders waren die alleen in ‘mijn wereldje’ en mijn eigen beleving bestonden. Door de training en het proces dat ik vervolgens zelf doormaakte, werd ik weer meer mezelf en maakte de keuze om uit het bedrijf te stappen.

Ondertussen sprak ik steeds meer tweede- of derde-generatie-ondernemers die zich herkenden in mijn verhaal.

Ik bleek helemaal niet zo’n vreemde eend in de bijt en realiseerde me dat dit soort ondernemers helpen om de regie over hun leven terug te pakken míjn passie kon zijn. Ik weet namelijk als geen ander hoe gevangen je je kunt voelen, maar ook hoe je uit die denkbeeldige (gouden) kooi kunt ontsnappen.

En dat betekent niet dat je het familiebedrijf moet verlaten, zoals ik heb gedaan. Jouw plek in de wereld hoef je niet per se te vinden, je kunt hem ook zelf creëren, binnen het bedrijf en de familiestructuur. Ik laat je zelf inzien hoe.

Nieuw perspectief

Heb je interesse in een van mijn trainingen? Wil je weten wat het traject ‘Nieuw Perspectief’ of de NLP-(groeps)trainingen exact inhouden? Ik vertel je er graag over.