Nieuw perspectief

Vind jouw plek in het familiebedrijf en in de wereld

Nieuw perspectief

Vind jouw plek in het familiebedrijf en in de wereld

De dynamiek in een familiebedrijf is onvergelijkbaar. Samen met je familie, of in hun voetsporen tredend een bedrijf runnen, het kan iets ontzettend moois zijn. Toch is het voor jou als nieuwe generatie aan het roer niet altijd makkelijk. Het kan vragen oproepen als:

  • Is de zaak overnemen wel wat ik zelf echt wil?
  • Voelt dit als mijn passie, of zie ik een ander toekomstbeeld voor me?
  • Voel ik me comfortabel in mijn nieuwe rol, past hij bij me?
  • Wat is mijn eigen visie en durf ik daarin leiderschap te tonen?
  • Hoe kan ik zelf ruimte en regie pakken in het bedrijf zonder teniet te doen wat is opgebouwd?

Wanneer je merkt dat je niet lekker in je rol én in je vel zit, dan is het moment aangebroken om in de spiegel te kijken. Waar wringt het nu echt, wat weerhoudt je ervan om tevreden en gelukkig te zijn? Blijf niet in cirkeltjes lopen, maar durf buiten de kaders te denken. Ik help je.

Het traject van FamilieFactor

Anders denken en patronen doorbreken gebeurt natuurlijk niet na een knip met je vingers. Het is een proces en dat heeft tijd nodig. Het traject van FamilieFactor bestaat uit drie factoren:

Factor 1:
Wie ben jij?

Ik wil je leren kennen, maar het is nog belangrijker dat je jezelf goed leert kennen. De sessies vinden plaats in mijn praktijk of op een door jou gekozen, prettige locatie. Door fysieke afstand te creëren kun je op afstand naar jezelf en je bedrijf kijken. Na de kennismaking en bij een wederzijdse klik starten we met de sessies. Bij Factor 1 stel ik je essentiële vragen als:

Wat wil jij?
Wat mis je nu in je leven, hoe zie je je leven voor je en hoe zou je je willen voelen?

Wat geloof jij?
Wat is je beeld van de wereld, van jezelf en van anderen. Wat geloof jij dat anderen over jou denken? Ik help je het onderscheid maken tussen feiten en overtuigingen.

Wat kun jij?
Wat zijn jouw persoonlijke eigenschappen en talenten? Waar heb je veel kennis van of ervaring in? Ik help je ontdekken waar jouw kracht en passie liggen.

Ook kunnen we desgewenst sport en beweging onderdeel maken van deze sessies; vaak helpt fysieke beweging om ook mentaal in actie te komen.

FamilieFactor-nieuw perspectief binnen familiebedrijven-persoonliijke coaching2 nw (2)

Factor 2:
Hoe verander jij?

Nu je cruciale vragen hebt beantwoord, jezelf beter hebt leren kennen en je dromen en verlangens hebt erkend, voel je een onbedwingbare behoefte om iets te gaan veranderen in je leven. Je ontdekt ook dat je gedrag niet altijd in lijn ligt met wat jij wilt en waar je goed in bent. Dat is confronterend – je kunt een ander niet veranderen, alleen jezelf – het is de basis voor duurzame verandering.

Wat denk je?
Welke belemmerende stemmetjes heb jij in je hoofd? En geloof je die stemmen of kies je ervoor om iets anders te geloven?

Wat zeg je?
Je woordkeuzes, de manier waarop je over jezelf en anderen praat, waarop ze tegen jou praten, het heeft allemaal invloed op hoe jij denkt en doet.

Wat doe je?
Hoe voer je jouw nieuwe overtuigingen en manier van communiceren door in je gedrag? Kortom, hoe pak je écht de regie terug over je leven?

FamilieFactor-nieuw perspectief binnen familiebedrijven-persoonliijke coaching2 nw

Factor 3:
Blijf wie je bent

Als je jezelf écht in de spiegel durft aan te kijken, trouw bent aan jezelf en je talenten benut, dan ben ik er zeker van dat jij weer aan het roer staat. Van je eigen leven én van je bedrijf, als dat jouw eigen bewuste keuze is natuurlijk.

Wie is de nieuwe jij?
Je hebt een nieuwe mindset, een gezond lijf en hoofd en een gezonde werk-privé-balans. Je durft radicale keuzes te maken als het moet, om weer happy te zijn (en blijven) met wie je bent.

Wat is jouw plek?
Je hebt jouw nieuwe plek gevonden óf gecreëerd. Binnen of buiten het familiebedrijf, dat balletje ligt bij jou, maar je durft te staan voor de keuzes die je maakt en doet dit met respect naar jezelf én je familie.

Wat is jouw perspectief?
Je hebt een helder toekomstbeeld voor ogen en weet de brug te slaan tussen de eigenheid van het familiebedrijf, zonder die van jezelf te verliezen. Welke kansen en uitdagingen er ook nog op je pad zullen komen; jij bent er klaar voor!

FamilieFactor-nieuw perspectief binnen familiebedrijven-persoonliijke coaching2 nw
FamilieFactor-nieuw perspectief binnen familiebedrijven-persoonliijke coaching2 nw (2)

Wil je meer weten?

Heb je interesse in een van mijn trainingen? Wil je weten wat het traject ‘Nieuw Perspectief’ of de NLP-(groeps)trainingen exact inhouden? Ik vertel je er graag meer over.